logo Facebook
i slova jsou činy

Jan Bartošek: Je mi líto, že vaše chování, je chování komunistů před rokem 1989

17. března 2020 15:00 / autor: Monitor

Ve středu 11. března volila Poslanecká sněmovna nové členy Rady České televize. Rozprava byla kvůli kádrovacímu mailu předsedy volebního výboru Stanislava Berkovce (ANO) velmi emotivní. Co všechno ve sněmovně zaznělo? Přinášíme v plném znění. Je nutné, aby nic podstatného v době koronaviru nezapadlo...

Jan Bartošek (KDU-ČSL): "Pane kolego Plzáku, o tom základním nepochopení, oč tu běží, protože co se týká rad, máme hledat profesionály, kteří jsou schopni zajistit nezávislost veřejnoprávních médií, kteří rozumí ekonomice, žurnalistice a jsou odborníci.

Vztah k jakékoliv politické straně je zcela za hranou, je manipulativní a zavání to tím, co jsme tady měli před rokem 1989. Slyším smích. Je to na stejné úrovni, jako kdybyste u jiných zákonů například hledali, zda tento zákon přinese prospěch Agrofertu nebo některé firmě nebo odvětví v rámci holdingu. Tady je to o to horší, že zde se bavíme o svobodě médií, jednomu ze základních pilířů demokracie. A jestliže pro vás je naprosto klíčová a důležitá informace, jaký daný člověk má vztah k hnutí ANO, a jestli je sympatizant premiéra, anebo jakékoliv jiné politické persony - a vy to vztahujete k vašemu premiérovi, tak to je jasná politizace těchto rad, je to zcela za hranou. A jestliže se oháníte soukromým mailem, tak v tento moment to je zcela mimo mísu.


Protože to, k čemu směřujete, je dosazení lidí, kteří budou plnit politické zadání hnutí ANO. Je mi líto, že vaše chování, je chování komunistů před rokem 1989.