logo Facebook
i slova jsou činy

Jakýsi Hroník. Jiří. Z Parlamentních listů.

05. července 2021 07:06 / autor: Zdeněk Šarapatka

Seděl mezi novináři. Zachmuřený, v odrbaném svršku, výrazně starší než jeho přítomní kolegové. Zuřivě tloukl do klávesnice komplu a občas vtáhl hleny. Hlasitě, jak se sluší a patří na muže z lidu. Zjevně neměl kapesník. Půvabná žurnalistka odvedle taktně poposedla. Očividně byla ráda, že zůstalo jen u nosu. Zato šíbři z branže se potutelně usmívali, prý ho už znají. Na červnovém zasedání Rady ČT sice nebyl akreditován, ale jeho účast prosadil osobně předseda rady Matocha. Jakýsi Hroník. Jiří. Z Parlamentních listů. "Novinář" a spoluautor sbírky lží "Černá kniha České televize".

Hroník drží lajnu se svým chlebodárcem, Českou televizi z duše nenávidí. Mě obzvlášť. V PL mi věnuje spoustu času a prolhaných titulků. Tak jsem se ho zeptal. Zblízka. O přestávce rady. "Už zase lžete, pane Hroníku?" tázal jsem se na férovku. "Vy lžete!", odpověděl ten muž moudře. "Víte ale, že městský soud před nedávnem potvrdil, že v Parlamentních listech lžete a jste proruská žumpa!?", zacitoval jsem mu z rozsudku soudu o oprávněnosti uvedených výroků, které o Parlamentních listech uveřejnila moje mateřská redakce Forum 24. "Jděte si sednout!" rozkázal mi Hroník, host zasedání Rady. "Jste se trochu spletl, pane Hroníku. Já jsem tu "doma" a vy jste tu na návštěvě. Jestli se vám tady nelíbí, tak tudy prosím", prstem jsem načrtl přímku k východu. Aby ten dobrý muž nezabloudil. Nesrozumitelně zamulal, aniž zvedl oči od azbuky na klávesnici. Asi nerozuměl, pomyslel jsem si. "Slyšíte, pane Hroníku?". Slyšel dobře. "Nechte si to!" uštědřil mi další morální facku. "Počkejte, když pracujete pro Rusko, tak jste kolaborant, že jo, pane Hroníku?" . A zase bystrá reakce. "Vy jste kolaborant!" švihl po mně jiskřivým důvtipem a dole horečnatě hledal ruské "bé". "Tak dosvidánija!" slušně jsem se rozloučil a ten hulvát mlčel. V polovině rady, v tom nejlepším a nejdůležitějším odešel. Aspoň že dopsal tu zprávu pro TASS. Při odchodu na něj Matocha přátelsky kývl. Jakože bratři ve zbrani.Večer vyšel v Parlamentních listech článek "Bonus pro Petra Dvořáka: Šarapatka dorazil s ředitelem po boku a začal řádit. Lipovská mluvila o cirkusu". Ten chlap má tah na branku.... ?
Z rozsudku soudu:
"Pověsti žalobkyně (Our média, resp. Parlamentní listy) nemohly uškodit ani expresivní výrazy (žumpa apod.) ;zveřejňuje-li na svém webu články s tímtéž výrazivem, míří zjevně na cílovou skupinu, o níž ví, že jí expresivní vyjadřování nevadí, tudíž ani použití těchto výrazů vůči žalobkyni ji nemůže odradit od četby obsahu webu žalobkyní provozovaného..Bylo tedy prokázáno, že názor.... že Parlamentní listy lze řadit k webům, které „šíří lži, dezinformace, názory extremistů a estébáků“, má racionální základ"
Ps: Kuchařka pro všechny, kteří ztrácejí čas vysvětlováním lží Parlamentních listů,Ivan Bartos, Jan Bartošek Petr Fiala Markéta Pekarová Adamová Marian Jurečka Tomáš Czernin Tomáš Martínek Vlastimil Válek Newsroom ČT24 Marek Wollner Nora Fridrichova Jakub Železný Zdeněk Hřib - primátor Prahy Zdeněk Šámal Vít Kolář René Kuhn Vít Rakušan Jan Farský Václav Moravec Miroslava Němcová a další, o kterých lžou.
Zdeněk Šarapatka
Autor je člen Rady ČT.