Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov nabídl svůj vlastní pohled na ruský vpád na Ukrajinu. Zdůraznil, že Rusové mají spoustu času, zatímco Američané se dříve či později začnou dívat jinam...' /> Česká média - Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání k Ukrajině
logo Facebook
i slova jsou činy

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání k Ukrajině

24. února 2022 06:45 / autor: František Mikeš

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov nabídl svůj vlastní pohled na ruský vpád na Ukrajinu. Zdůraznil, že Rusové mají spoustu času, zatímco Američané se dříve či později začnou dívat jinam. A uhodil přitom na senátorku Miroslava Němcovou (ODS) i zpěvačku Anetu Langerovou.


Ruští vojáci vpadli na Ukrajinu a ukázalo se, že česká společnost našla další vlastní dělící linii. Část lidí volá po tvrdém zásahu proti Rusku, druhá se z Petrovova pohledu snaží zasazovat ruské počínání do nějakého kontextu.Když tak pročítám ty internety ohledně Putina a Ukrajiny. Jedna strana opakuje jak je jednotná a pevná a chce Putinovi ukázat silnou ruku. Prázdná ozvěna těchto slov začíná být ohlušující. Druhá strana se snaží situaci dát do nějakého kontextu  - Sudety, Kosovo, rok 68, Tchaj-wan, Ujgurové, Katalánsko, Slovensko, ukrajinské dějiny, Stalin, Lenin, Chruščov, ale tahle debata k ničemu nevede. Každé srovnání lze vyvrátit a na každý argument použít protiargument,“ napsal na Facebooku.


Poté uhodil na senátorku Miroslavu Němcovou. A nejen na ni: Putin vedl hodinový nesrozumitelný monolog, Biden se rozhodl uvalit první část strašlivých sankcí, které Putina ani nepolechtají... Někteří se dostali mimo zónu rozumu, jako když Mirka Němcová s pěnou u úst vyplivuje slovo Hitler anebo Aneta Langerová je odhodlána položit vlastní tělo do cesty ruským tankům,“ zaznělo od člena RRTV. 


Jenže podle Petrova tyto české debaty nic nezmění na tom, že Rusové mají dost času na to, aby vyčerpávali Ukrajinu a udělali z ní nárazníkový stát nikoho mezi svou zemí a Západem.


Ukrajina potřebuje stabilitu a dlouhodobou ekonomickou sanaci západu. Jakýsi Marshallův plán, Plán ukrajinské obnovy. Ukrajina je a bude nárazníková zóna mezi západem a východem. Rusko nemusí spěchat, může ji okusovat po desetiletí a po kouskách. Američani tak dlouho tuhle hru hrát nebudou. Zaměří se na záchranu zase jiné části světa. Nemůžou být všude. Je nejvyšší čas začít mluvit o Ukrajině jako o zemi nikoho. O její stabilizaci a ekonomické sanaci. Tedy o zemi neutrální,“ uzavřel Petrov.


JUDr. František Mikeš, bývalý 1. náměstek ministra kultury