logo Facebook
i slova jsou činy

Ředitelem Českého rozhlasu Hradec Králové a Pardubice byl jmenován Jiří Kánský

24. února 2022 06:48 / autor: redakce

Rada Českého rozhlasu dnes na základě návrhu generálního ředitele ČRo Reného Zavorala jmenovala s účinností od 1. března 2022 na čtyřleté období Jiřího Kánského ředitelem regionálních studií v Hradci Králové a Pardubicích. Pokračuje tak ve funkci ředitele obou rozhlasových stanic, kterou zastává již od roku 2017.

„Dlouholeté působení Jiřího Kánského ve funkci ředitele obou regionálních stanic hodnotím jako přínosné. Zejména bych vyzdvihl jeho profesionální přístup i během nelehkého období pandemie koronaviru, kdy si obě stanice pod jeho vedením dokázaly udržet dobrou pozici na rozhlasovém trhu a navíc zařadily do programu pořady, které byly pro posluchače důležitým pomocníkem ke zvládnutí obtížné životní situace. Oceňuji také realizaci významných programových projektů a pravidelné vysílání přímých přenosů ze všech koutů východních Čech. Věřím, že se mu podaří navázat na dosavadní úspěchy a bude i nadále pokračovat v rozvoji hradeckého a pardubického rozhlasového studia,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Jiří Kánský v minulosti působil v privátním Rádiu Metuje jako moderátor a také ředitel programu. Po nástupu do Českého rozhlasu byl nejprve redaktorem, poté působil jako editor Českého rozhlasu Regina. Od roku 2003 do roku 2013 zastával funkci ředitele regionální stanice Český rozhlas Hradec Králové, později pracoval na pozici analytika programu. V roce 2017 byl jmenován ředitelem stanic Český rozhlas Pardubice a Český rozhlas Hradec Králové. Vystudoval Vysokou školu pedagogickou v Hradci Králové a pedagogické činnosti se věnoval několik let.

Zdroj: ČRo