logo Facebook
i slova jsou činy

PETR ARENBERGER: I v negativní zkušenosti se snažím najít něco pozitivního

13. dubna 2021 13:50

Rada Českého rozhlasu přišla o jedno z členů. Petr Arenberger musel po jmenováním ministrem zdravotnictví svou mediální funci složit. V rozhovoru, který pro Česká média natočil s Janem Mrzenou v roce 2019, mluvil o Vinohradské nemocnici a náročnosti jejího managementu, o zdravotních pojišťovnách a obrazu zdravotnictví v médiích, ale především o České televizi, Českém rozhlasu a jeho působení v radě.

„Rádio mi dalo takovou to poslední lekci, před tím, než jsem převzal kliniku. Člověk aspoň vidí do těch rozpočtů, vidí, jak přemýšlí generální ředitel, jak přemýšlí jeho spolupracovníci. Třeba co dělá v případě, když potřebuje někoho ze svých spolupracovníků odvolat a nechce to udělat jenom tak, že ho vyhodí z okna, ale chce s ním třeba i nadále nějakým způsobem spolupracovat nebo s ním vycházet jako člověk s člověkem. I tyhle personální věci člověk vidí a dělá si z nich nějaké interní závěry,“ popsal tehdy.

„Každou zkušenost, i negativní, vždycky vidím v tom, co mi přináší. I v té negativní zkušenosti se snažím najít něco pozitivního,“ uvedl také Arenberger.

Na celý rozhovor se můžete podívat zde: