logo Facebook
i slova jsou činy

Přimlouvala bych se za definování profese novináře, říká PAVLA GOLASOWSKÁ

15. dubna 2021 14:04

Na straně jedné mají být pověstnými hlídacími psy demokracie, na straně druhé bývají i od nejvyšších představitelů státu častováni názvy, za které by se slušný člověk musel stydět. Právě taková je pozice novináře v České republice. Příznačné je, že definice této profese v našem právním pořádku neexistuje.

Poslankyně KDU-ČSL Pavla Golasowská, členka volebního výboru, k tomu říká: „Přimlouvala bych se za definici profese novináře, aby bylo zjevné, co je obsahem této profese a neozývaly se pak hlasy, např. z Hradu, typu hyeny a jiné.“

Na otázku, jakou prioritu má pro volební výbor stávající sněmovny téma regulace či neregulace internetu, Pavla Golasowská konstatuje: „Zatím nevím, že bychom toto téma zvedli, ale až přijdou materiály z EU, tak na ně navážeme. Vzhledem k podzimním volbám se ale domnívám, že tato sněmovna již to nestihne.“

„Je to téma zásadní, sociální média vstupují do našich životů. Nevím ale, jakým směrem by se regulace měla ubírat, cenzura by nebyla dobře. A záleží také na každém z nás. Mohou to být dobří služebníci, ale špatní páni,“ vysvětluje.

Za klíčové téma považuje pro poslance ve volebním výboru aktuální dění okolo České televize, včetně případných změn ve způsobu voleb členů mediálních rad.