logo Facebook
i slova jsou činy

DANIEL KAISER: Jiný názor ještě není zločin

22. dubna 2021 08:51

Koronavirus je tématem, před kterým vskutku nelze utéci. „Média jsou v současnosti ve vleku jednoho tématu, je to dělostřelecká palba, ale asi to jinak nejde. Za rok se událo zároveň tolik věcí, které s tím souvisejí, např. Fond obnovy EU a prolomení dluhové brzdy a další. Stejně tak i další témata, typu covid pasy, které nás přibližují k poměrům panujícím v Číně,“ říká komentátor a publicista Daniel Kaiser.

Může se zdát, že je to začarovaný kruh, média dodávají informace, které lidé chtějí. Nebo nechtějí a jiné se k nim jen obtížně dostávají?! Daniel Kaiser je přesvědčen, že dřívější velmi ostré kritiky našich předchozích vlád se změnily v jiný problém: „Když nastal stav ohrožení společnosti, tak novináři se přestali kriticky dívat na vládu a zpochybňovat její rozhodování. Týká se to jak tuzemska, tak Evropské unie, a je to selhání novinařiny.“

Vidět to podle Daniel Kaisera bylo u PCR testování a terminologie – či spíše nepořádku v názvosloví - který média používala. Kriticky hodnotí i skutečnost, že „hrozně málo času bylo věnováno opravdové diskusi, častokráte jsou to jenom argumenty jedním směrem.“ Jako příklad uvádí pořad České televize Otázky Václava Moravce. „V posledních týdnech tento hřích napravuje Prima CNN. Mít jiný názor není zločin,“ dodává.